Ring oss! 0371-18 200

Om Bloméns Bygg

Redan som mycket ung fick Einar Blomén följa med sin far på byggen i trakten kring Bredaryd. Då lades grunden till hans kunnande. 1936 startade han egen byggnadsfirma i Anderstorp. Under några år bedrevs den parallellt med annan verksamhet, men efterhand blev byggnadsverksamheten helt dominerande.

Efter kriget var Anderstorps samhälle inne i en expansiv period och behovet av bostäder var stort. Många områden planerades och förbereddes. En omfattande villabyggnation påbörjades och många Anderstorpsbor bor idag i fristående villor och grupphus byggda av Einar Blomén.
Industrin växte snabbt och även här var byggnadsfirma Einar Blomén ansvarig för en betydande del av byggnationen.

1982 förvärvade Anders Blomén företaget och i samband med det bytte firman namn till Bloméns Bygg AB.
Anders Blomén har drivit firman sedan dess och för därmed vidare en hundraårig tradition. Verksamheten har bestått av industri- och bostadsbyggnation, tillbyggnad och renovering.

Idag har företaget våtrumsbehörighet, enligt BKR och erbjuder dessutom hjälp med att rita och planera, helt efter kundens önskemål. Att samma verksamhet ansvarar för hela kedjan, från planering till färdigställande, ger kunden trygghet och styrkan i hela processen är kunniga och engagerade medarbetare.

 

Det första huset vi byggde på 30-talet

Det första huset vi byggde på 30-talet