Historia

Vi har förverkligat
byggdrömmar sedan 1936

Bloméns Bygg har historia som sträcker sig tillbaka i generationer. Vi är ett gammalt och etablerat företag som har varit erkända i branschen sedan 1936.

Bloméns Bygg –
en hundraårig tradition

1936 startade Einar Blomén sin byggnadsfirma i Anderstorp. Redan som mycket ung lades grunden till Einars kunnande när han fick följa med sin far på byggen i trakten kring Bredaryd. Under några år bedrevs den parallellt med annan verksamhet, men efterhand blev byggnadsverksamheten helt dominerande.

Efter kriget var Anderstorps samhälle inne i en expansiv period och behovet av bostäder var stort. Många områden planerades och förbereddes. En omfattande villabyggnation påbörjades och många Anderstorpsbor bor idag i fristående villor och grupphus byggda av Einar Blomén.

På 70-talet växte industrin snabbt och även här var byggnadsfirma Einar Blomén ansvarig för en betydande del av byggnationen.

1982 förvärvade Anders Blomén företaget och förde därmed vidare en hundraårig tradition. I samband med förvärvet bytte verksamheten namn till Bloméns Bygg AB och bestod av industri- och bostadsbyggnation, tillbyggnad och renovering. 


Anders fortsatte att driva bolaget i samma anda som sin far, en lokal byggnadsfirma med kunden i fokus. Under större delen av Anders regi blev industribyggnation och kontorsbyggnation bolagets livsnerv och under de gångna åren etablerades Bloméns Bygg som det lilla byggföretaget med storföretagets resurser. Och den traditionen lever vidare än idag.

Vi för historien vidare

2021 överlämnade Anders bolaget till Maria Johansson och Richard Frid, tidigare anställda på Bloméns Bygg. Idag erbjuder vi dessutom hjälp med att rita och planera, helt efter kundens önskemål. Att samma verksamhet ansvarar för hela kedjan, från planering till färdigställande, ger kunden trygghet och styrkan i hela processen är våra kunniga och engagerade medarbetare.

I början på 2022 förvärvade Bloméns Bygg Gislaveds Fastighetstjänst, en fullservicepartner inom fastighetsskötsel, bygg, anläggning och takläggning.

Tjänster

På Bloméns Bygg har vi erfaren kunskap genom hela byggkedjan och utför allt från mindre renoveringar och villabyggnation till takbyte och industribyggnation.

Läs mer

Om oss

På Bloméns Bygg har vi erfaren kunskap genom hela byggkedjan och utför allt från mindre renoveringar och villabyggnation till takbyte och industribyggnation.

Läs mer

Kontakt

Hos oss kan du känna dig trygg oavsett vilken typ av byggprojekt du önskar genomföra. Vi tror på nära och långsiktiga relationer och gör allt och lite till för våra kunder.

Läs mer

Det personliga byggföretaget

Med ursprung i trakten är vi på Bloméns Bygg ett etablerat byggföretag med god lokalkännedom och närhet till kunden. Vi är en liten organisation med stor kunskap, korta beslutsvägar och betryggande erfarenhet. Våra erfarna snickare bygger med stort kundfokus och vi lägger stor vikt vid en nära dialog och en ömsesidig relation med dig som kund för att du ska känna dig trygg genom hela projektet – från idé till färdigt resultat.

$portal_content_image['alt'];